PRAKTISK INFORMATION

Ny tidsbestilling hos Lægerne Nyenstad

Den 1. september overgik vi til et nyt tidsbestillingssystem, der hedder
”Tid samme dag”. Se information nederst på denne side.

 

01.09.2017 Vi har p.t. lukket for tilgang af nye patienter.

 

Ny tidsbestilling hos Lægerne Nyenstad

Den 1. september overgik vi til et nyt tidsbestillingssystem, der hedder
”Tid samme dag”.

Det vil sige, at du skal ringe til sekretæren den dag, du ønsker at komme til lægen. Du skal ringe mellem kl. 8 og 10. Det er i dette tidsrum muligt for sekretæren at tilbyde dig en tid denne dag. Hvis du helst vil ses af en bestemt læge, kan vi ikke love det, men vi vil gerne forsøge at opfylde ønsket. Jo tidligere på dagen du ringer, desto større er muligheden for, at du kan få en tid, der passer dig.

Tid samme dag er mest velegnet til en enkelt ting, men du kan spørge til flere ting i samme konsultation. Er dine spørgsmål tidskrævende, kan de ikke altid nås i en enkelt konsultation, men så vil lægen tilbyde en ny konsultation på et senere tidspunkt.

Tid samme dag fungerer på alle hverdage, men i helt ekstraordinære tilfælde kan vi blive nødt til at prioritere patienter med akut opstået sygdom. I disse tilfælde vil du måske blive bedt om at ringe igen en anden dag. Dette kunne være i forbindelse med akut opstået sygdom hos lægerne, ved ferier eller kursus.

Du har også mulighed for at bestille en tid samme dag elektronisk via hjemmesiden. Tiderne åbnes kl. 12 dagen før for elektronisk tidsbestilling til dagen efter.
Du har ikke mulighed for at bestille en tid via en e-mail.

*

Tid samme dag kan ikke bestilles til nedennævnte konsultationer:

De tre graviditetsundersøgelser
Børneundersøgelser
Årskontrol af kroniske sygdomme: fx sukkersyge, kroniske lunge- og hjertesygdomme
Terapeutiske samtaler
Kørekortattest
Forsikringsattester
Visse attester til kommunen
Mindre operationer efter forudgående aftale med lægen
Anlæggelse af spiral
Konsultationer, hvor tolk eller pårørende er med

I disse tilfælde skal du kontakte sekretæren mellem kl. 8-13 (dog frokost kl. 12-12.30) og lave en særlig aftale.

 

Lægens telefontid
Telefonkonsultation: hverdage kl. 8-8.30
- her har du mulighed for at tale med din læge.
Hvis det drejer sig om akut opstået sygdom, kan sekretæren hjælpe med en tid samme dag. Kontakt sekretæren mellem kl. 8-10.

Tidsbestilling
Tidsbestilling til konsultation hos klinikkens læger eller sygeplejersker sker ved henvendelse til sekretærerne: hverdage kl 8-10
Elektronisk tidsbestilling kan også foretages via hjemmesiden.
Det er en fordel, hvis du fortæller om årsagen til tidsbestillingen, så vi kan afsætte passende tid til dig.

Receptfornyelse
Recepter på fast medicin kan fornyes hos sekretærerne: hverdage kl. 9-13.
Undtagelserne er vanedannende medicin som sovemedicin og beroligende medicin og nogle former for stærk smertestillende medicin.
Her følger vi Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer om, at receptfornyelsen skal ske ved personlig henvendelse til lægen.

Akut opstået sygdom
Patienter med akut opstået sygdom tilbydes som udgangspunkt en tid samme dag hos én af vores læger samme dag. Hvis du har fået en tid, er der kun afsat tid til vurdering af den akutte tilstand.
Ved akut opstået sygdom eller forværring kan klinikken kontaktes på alle hverdage 8-16. Det er dog en fordel, hvis du kontakter os så tidligt på dagen så muligt.

Aftenkonsultation
Klinikken tilbyder aftenkonsultation onsdage indtil kl. 17 samt morgenkonsultation tirsdage fra kl. 7.30-8.00. Kontakt klinikken for tidsaftale på hverdage kl. 8-13.

Sygebesøg
Vi kører sygebesøg, når det er nødvendigt. Sygebesøg aftales altid med én af klinikkens læger.

Vaccinationer
Se under fanen vaccinationer.

Sundhedskortet/Sygesikringskortet
Du bedes altid medbringe og forevise dit sundhedskort ved henvendelse på klinikken, da vi bruger det til elektronisk registrering efter aftale med Sygesikringen.
I skranken findes en elektronisk kortlæser, som du kan benytte, når du kommer til klinikken. Når du har kørt dit sundhedskort igennem kortlæseren, registreres det samtidig hos lægen/sygeplejersken, at du er ankommet.

Ris og ros
Er der ting, du mener vi kan gøre bedre eller anderledes, eller har du forslag til forbedringer eller forandringer, så vil vi være glade for, at du taler med os om det.

Lægevagten
Kan kontaktes hverdage efter kl. 16 og på søn- og helligdage på tlf. 70 11 07 07